Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de roşii si măsline

Printeaza

Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de roşii si măsline din: ceapa rosie, usturoi, conopida, ulei de masline, masline, fileuri de ansoa, patrunjel, rosii si otet de vin rosu. Este o metodă nemaipomenită de a găti conopida, fiindcă va fierbe jumătate în aburi, jumătate în sosul delicios.

Ingrediente:

  • o ceapă roşie, curăţată şi  tăiată solzişori
  • 5 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi
  • o conopidă mare (aruncaţi frunzele verzi, păstraţi tulpina şi tocaţi-o)
  • ulei de măsline
  • o mână de măsline negre, curăţate de sâmburi
  • 4 fileuri de anşoa în ulei de bună calitate, scurse şi tăiate felii
  • o mână de pătrunjel proaspăt (tăiaţi frunzele mai mare şi tulpinile mărunt)
  • 2 conserve a câte 400 g de roşii lunguieţe
  • oţet de vin roşu

 

Mod de preparare:

Puneţi în vas ceapa, usturoiul, tulpinile tocate de conopidă şi puţin ulei şi căliţi totul la foc mic circa 10 minute, până când legumele se înmoaie şi capătă puţină culoare. Adăugaţi măslinele, fileurile de anşoa, tulpinile de pătrunjel şi mai lăsaţi pe foc câteva minute.

Adăugaţi roşiile mărunţite, apoi umpleţi pe jumătate cu apă una dintre cutiile de conserve şi turnaţi apa în vas, împreună cu nişte oţet de vin roşu. Amestecaţi bine, zdrobind roşiile cu lingura, ca să vă asiguraţi că nu rămân bucăţi mari, şi aduceţi la fierbere.

Cufundaţi cu grijă conopida în sos. Dacă aţi ales un vas de mărimea potrivită, jumătate din conopidă va fi în sos şi jumătate afarft. Stropiţi-o cu ulei de măsline, puneţi capacul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 50 de minute.

Serviţi conopida presărată cu frunzele de pătrunjel. Mâncarea poate fi preparată în avans şi încălzită chiar înainte de servire. E delicioasă cu friptură de miel, dar poate fi şi o mâncare vegetariană excelentă dacă renunţaţi la fileurile de anşoa.

Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de roşii si măsline

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. N-am mai facut pana acum conopida la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.