Conopida in saramura cu otet
PrinteazaConopidă în saramură cu oţet din: conopida, foi de vita, telina, marar, hrean, piper, sare, otet, apa.
- 1 conopidă
- foi de viţă
- foi de ţelină
- mărar
- hrean
- piper boabe
- 1 lingură sare grunjoasă
- 1 lingură oţet
- 1 l apă
Mod de preparare:
Speli şi cureţi bine conopida, apoi o desfaci în bucheţele.
Pe fundul borcanului aşezi foi de viţă, foi de ţelină şi puţin mărar. Pui conopida, adaugi hreanul tăiat bastonaşe, presari din loc în loc piperul şi deasupra mai adaugi câteva foi de ţelină şi mărar.
Torni saramura făcută dintr-un litru de apă, o lingură de sare şi una de oţet, fiartă şi uşor răcită. Sigilezi şi pui borcanele într-un loc călduros.
Pofta buna!