Conopida gratinata cu mozzarella, cascaval si gorgonzola

Printeaza

Conopida gratinata cu mozzarella, cascaval si gorgonzola din: conopida, cascaval, gorgonzola, unt, lapte, faina, nucsoara

Conopida_gratinata_cu_mozzarella_cascaval_si_gorgonzola

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 100 g mozzarella
  • 100 g caşcaval sau brânză galbenă (ceddar) rasă
  • 75 g gorgonzola
  • 50 g unt
  • 400 ml lapte
  • 50 g făină
  • nucşoară rasă

 

Mod de preparare:

Separă bucheţelele de conopidă. Spală-le şi fierbe-le timp de 10 minute în apă clocotită cu sare. Scurge-le şi pune-le într-un vas de copt.

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Taie mozzarella şi gorgonzola în bucăţi mici. Pregăteşte un sos bechamel astfel: topeşte untul într-o cratiţă şi adaugă făina dintr-o dată.

Amestecă repede, pentru scurt timp. Toarnă laptele treptat, amestecând pentru a preveni cocoloaşele. Când sosul alb este gata, adaugă nucşoara şi bucăţile de gorgonzola şi mozzarella.

Toarnă sosul bechamel peste conopidă, presară caşcavalul şi coace timp de 30 minute. Serveşte fierbinte.

Conopida gratinata cu mozzarella, cascaval si gorgonzola

Conopida_gratinata_cu_mozzarella_cascaval_si_gorgonzola

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.