Conopida cu sos de parmezan si smantana

Printeaza

Conopida cu sos de parmezan si smantana din: conopida, unt, faina, smantana, branza parmezan, sare, piper, nucsoara

Conopida_cu_sos_de_parmezan_si_smantana

Ingrediente:

  • 2 conopide medii
  •  60 g unt
  •  45 g făină pentru prăjituri
  • 500 ml smântână
  •  100 g brânză parmezan, rasă fin
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • 5 g nucşoară

 

Mod de preparare:

Fierbe apă într-o oală. Adaugă cono­pida bucheţele şi lasă-le la fiert timp de 5 minute sau până se înmoaie.

Pune untul într-o oală de dimensiune medie şi lasă-l să se topească la temperatură ridi­cată.

Adaugă faina şi amestecă cu un tel până se încor­porează.

Adaugă toată smântână şi amestecă până când se dizolvă toate co-coloaşele.

Lasă sosul pe foc până se reduce la jumătate.

Amestecă din când în când pentru a nu se arde.

la oala de pe foc şi adaugă parme­zanul. Amestecă până obţii o compoziţie fină şi condimentează bine cu sare şi piper.

Pune conopida pe o farfurie. Adaugă sos deasupra şi presară nucşoara. Se serveşte caldă.

Conopida cu sos de parmezan si smantana

Conopida_cu_sos_de_parmezan_si_smantana

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Crochete de conopida cu parmezan

Crochete de conopida cu parmezan

Crochete de conopida cu parmezan din: conopida, ceapa, usturoi, oua, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă 1 ceapă galbenă tocată 2-3 căţei de usturoi 3 ouă 100 g parmezan ras 1/2 cană pesmet sare de Himalaya piper negru câte 1 linguriţă oregano şi busuioc uscat   Mod de preparare: Se desprind bucheţelele de conopidă; se […]

Conopida poloneza in pesmet

Conopida gratina cu parmezan si pesmet

Conopida gratina cu parmezan si pesmet din: conopidă, oua, smantana, parmezan sau caşcaval, unt, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă de circa 700 g 2 ouă 100 ml smântână 150 g parmezan sau caşcaval 20 g unt 1 lingură pesmet sare piper Mod de preparare: Speli conopida în mai multe ape, o desfaci în bucheţele şi o […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.