Conopida cu pesmet

Printeaza

Conopida cu pesmet din: conopida, telemea, oua, faina, smantana, pesmet, marar, unt, sare, piper.

Ingrediente:Conopida_cu_pesmet

  • 1 conopida mare
  • 100 g telemea
  • 2 oua
  • 1 lingura faina
  • 150 ml smantana
  • 150 g pesmet
  • 1 legatura marar
  • 150 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi conopida şi desfa- ceţi-o în bucheţele. Puneţi-o la fiert în apă sărată. Fierbeti-o 10 minute şi scurgeţi-o într-o stre­curătoare. Radeţi telemeaua şi amestecaţi-o cu ouăle bătute, cu făina, smântână, mărarul tăiat mărunt, sare şi piper, după gust.

Ungeţi o tavă cu unt şi Tapetati-o cu pesmet. Puneţi în tavă conopida şi deasupra ei turnaţi amestecul din telemea, smântână, ouă. Nivelaţi cu ajutorul unei linguri şi deasupra puneţi iar un strat de pesmet. Din loc în loc, aşezaţi peste pesmet cubuleţe de unt.

Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, pentru cel puţin 30 de minute, sau până când mâncarea este rumenită uniform.

Conopida cu pesmet

Conopida_cu_pesmet

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.