Conopida cu parmezan

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de conopida cu parmezan.

 

Ingrediente:

  • 1 conopidă mare prefiartă (aproximativ 1 kg) cu floretele tăiate în bucăţi cu o grosime de circa 1 centimetru
  • 1/2 ceaşcă de parmezan dat prin râzătoar

 

Mod de preparare:

Incalzesti cuptorul la 170°C. Pregăteşte două tăvi de copt adânci şi căptuşeşte-le cu folie din aluminiu. Aşază floretele fără să umpli prea mult recipientele.

Presara parmezanul ras peste bucăţile de conopidă. Pune tăvile pe nivelurile supe­rioare ale cuptorului şi lasă-le pentru aproximativ 40 de mi­nute (până când se rumeneşte compoziţia).

Când sunt gata, asezonează cu puţină sare şi pi­per negru măcinat, pentru gust.

Prepară din timp această garnitură poate fi găti­tă în timp ce prepari carnea sau cu două-trei ore înainte (în acest caz o poţi reîncălzi la cuptorul cu microunde cu câteva minute înainte să pui masa).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.