Conopida cu parmezan

Printeaza

Conopida cu parmezan din: conopida, parmezan.

 

Ingrediente:

  • 1 conopidă mare prefiartă (aproximativ 1 kg) cu floretele tăiate în bucăţi cu o grosime de circa 1 centimetru
  • 1/2 ceaşcă de parmezan dat prin râzătoar

 

Mod de preparare:

Incalzesti cuptorul la 170°C. Pregăteşte două tăvi de copt adânci şi căptuşeşte-le cu folie din aluminiu. Aşază floretele fără să umpli prea mult recipientele.

Presara parmezanul ras peste bucăţile de conopidă. Pune tăvile pe nivelurile supe­rioare ale cuptorului şi lasă-le pentru aproximativ 40 de mi­nute (până când se rumeneşte compoziţia).

Când sunt gata, asezonează cu puţină sare şi pi­per negru măcinat, pentru gust.

Prepară din timp această garnitură poate fi găti­tă în timp ce prepari carnea sau cu două-trei ore înainte (în acest caz o poţi reîncălzi la cuptorul cu microunde cu câteva minute înainte să pui masa).

Iată cum să pregătiți conopida cu parmezan

Conopida cu parmezan

Conopida cu parmezan este o rețetă simplă și delicioasă, în care conopida este pregătită la cuptor și apoi presărată cu brânză Parmigiano-Reggiano pentru un gust bogat și arome intense.

Ingrediente:

  • 1 conopidă mare, curățată și tăiată în buchețele
  • 2-3 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • 1/2 cană de brânză Parmigiano-Reggiano rasă (sau mai multă, după preferințe)
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat (opțional, pentru decor)

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Într-un castron mare, combinați buchețelele de conopidă cu uleiul de măsline, sare și piper. Asigurați-vă că toate buchețelele sunt bine acoperite cu ulei și condimente.

Răspândiți conopida într-o singură strat într-o tavă sau tăviță de copt.

Coaceți conopida în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când devine aurie și se poate înțepa ușor cu o furculiță.

În ultimele 5 minute de coacere, presărați buchețelele de conopidă cu brânza Parmigiano-Reggiano rasă.

Lăsați brânza să se topească și să capete o culoare ușor auriu, apoi scoateți tava din cuptor.

Serviți conopida cu parmezan imediat, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat pentru un aspect mai atrăgător.

Această rețetă de conopidă cu parmezan este o modalitate delicioasă de a pregăti această legume sănătoasă. Gustul său bogat și textura crocantă a conopidei se completează perfect cu aroma puternică a brânzei Parmigiano-Reggiano.

Puteți să o serviți ca garnitură sau ca un preparat principal vegetarian sau vegan, dacă înlocuiți brânza Parmigiano-Reggiano cu o alternativă de brânză vegana.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.