Conopida cu mar la cuptor

Printeaza

Conopida cu mar la cuptor: conopida, praz, gulii, ceapa, mar, sunca, patrunjel, unt, morcov, branza topita, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g conopidă
  • 1 fir de praz
  • 2 gulii
  • 2 cepe
  • 1 măr
  • 300 g şuncă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 linguri unt
  • 2 bucăţi morcovi raşi pe răzătoarea mică
  • 200 g brânză topită
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai prazul în bucăţi mici. Desfaci conopida în bucheţele. Cureţi guliile şi le tai felii subţiri.

Fierbi guliile şi conopida în apă cu sare,timp de 5 minute, toate la un loc. Laşi să se scurgă.

Ceapa şi mărul le cureţi şi le tai cubuleţe, apoi le înăbuşi cu 2 linguri de unt topit. Adaugi morcovii raşi şi mai laşi 5 minute.

Amesteci brânza topi­tă cu pătrunjelul şi torni în cratiţa cu ceapă şi măr. Adaugi sare şi piper după gust. Tai şunca în felii subţiri.

Conopida cu mar la cuptor

Conopida_cu_mar_la_cuptor.png

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.