Conopidă crocantă cu parmezan şi migdale

Printeaza

O reteta de conopida crocanta cu parmezan si migdale din: conopida, stafide, pesmet, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie.

Ingrediente:Conopidă crocantă cu parmezan şi migdale

  • 675 g conopida mare rupta in buchetele
  • 75 g stafide
  • 5 linguri pesmet fin
  • 2 linguri parmezan proaspat ras
  • 1 lingura fulgi de migdale
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 200ºC (pozitia 6). Se tapeteaza o tava mare cu folie de aluminiu, care se unge cu putin ulei. Se opareste conopida aproximativ 5 minute sau pana cand s-a inmuiat putin, dar nu si-a pierdut consistenta.

Intre timp, se amesteca stafidele, pesmetul, parmezanul, migdalele si uleiul intr-un castron.

Se pun buchetelele de conopida in tava si se presara cu amestecul cu pesmet. Se baga tava in cuptor si se coace conopida aproximativ 20 de minute sau pana cand pesmetul este auriu. Se stropeste cu zeama de lamaie si se mai da la cuptor 5 minute. Se serveste fierbinte sau la temperatura camerei.

Conopidă crocantă cu parmezan şi migdale

Conopidă crocantă cu parmezan şi migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.