Compoturi si dulceturi, preparate de nelipsit pe timp de iarna

Printeaza

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi  sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.

Compot

Compot delicios de piersici

Compot_delicios_de_piersiciCompot delicios de piersici din: piersici, zahar, apa, salicilat, rom. Ingrediente: 5 kg piersici 1 kg zahăr 5 pahare apă 1 linguriță (5 g) salicilat 100 g rom   Mod de preparare: Alegi fructe tari, pe care le speli și le tai în jumătăți, îndepărtându-le sâmburii. Fierbi zahărul împreună cu apa la foc mediu, cronometrând…Read more »

Cum se prepara compot de mere cu menta (video)

Cum_se_prepara_compot_de_mere_cu_mentaRetete video: Cum se prepara compot de mere cu menta   Incoming search terms:cum se face compot de merementa in compotRead more »

 

Reteta zilei: Compot de cirese cu nectarine

Compot_de_cirese_cu_nectarine_11Daca nu ati incercat niciodata combinatia de nectarine si cirese va invitam sa pregatiti acest compot si veti avea parte de cele mai placute si aromate momente.   Ingrediente: cirese necatrine zahar apa     Mod de preparare: Nectarinele se spala, se taie in felii groase inlaturandu-se samburele. Ciresele se spala foarte bine si se…Read more »

Compot de cirese cu cardamon

Compot_de_cirese_cu_cardamonCompot de cirese cu cardamon din: visine, apa, zahar, cardamon. Ingrediente: 2,5 kg visine un litru apa 100 g zahar o lingurita cardamon   Mod de preparare: Vişinele se spală şi se pun în borcane cu tot cu sâmburi, îndesându-le uşor. Apa, zahărul şi cardamonul se pun la fiert şi se lasă să se răcească.…Read more »

 

Dulceaţă de ardei iute

Dulceata_de_ardei_iuteDulceaţă de ardei iute din: ardei iute, otet de mere, zahar tos. Ingrediente: 500 g ardei iuti 500 ml otet de mere 500 g zahar tos   Mod de preparare: Pui ardeii într-un vas cu apă rece, îi speli bine şi începi curăţarea lor de nervuri şi seminţe. Tai ardeii în bucăţi mai mici şi…

Read more »

Dulceata de piersici cu lamaie

Dulceata_de_piersici_cu_lamaieDulceata de piersici cu lamaie din: zahar, zeama de lamaie, piersici, apa. Ingrediente: 1 kg zahar zeama de la 2 lamai 1 kg piersici 200 ml apa   Mod de preparare: Speli, cureţi piersicile, le scoţi sâmburii, le tai felii, le stropeşti Ai zeama de lămâ­ie şi le laşi. Pui 200 ml de apă la…

Read more »

Dulceata de ghimbir

Dulceata_de_ghimbirDulceata de ghimbir din: radacina de ghimbir, mar, zahar, apa. Ingrediente: 500 g radacina de ghimbir curata 1 mar 250 g zahar 250 ml apa   Mod de preparare: Ghimbirul curăţat îl tai după prefe­rinţă. La fel procedezi şi cu mărul. Pui într-un vas ghimbirul, zahărul mărul şi apa. Aşezi la fiert, la foc mic,…

Read more »

Reteta zilei: Dulceata de visine si pepene galben

Dulceata_de_visine_si_pepene_galben_21Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne gandim o clipa cat de buna poate sa fie combinatia de visine cu pepene galben! Aroma pepenelui galben se impleteste cu cea a visinelor intr-o dulceata delicioasa pe care o puteti servi in orice moment, dar mai ales in anotimpul rece.   Ingrediente: 1 kg…

Read more »

Dulceata de cirese amare cu zeama de lamaie

Dulceata_de_cirese_amare_cu_zeama_de_lamaieDulceata de cirese amare cu zeama de lamaie din: cirese, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg de cirese, fara samburi 1 kg zahar zeama de la 2 lamai   Mod de preparare: Ciresele le pui imrepuna cu zaharul intr-un vas. Misti vasul (nu amesteci ca sa nu strivesti fructele) din cand in cand si…

Read more »

Dulceata de afine cu zeama de lamaie

Dulceata_de_afine_cu_zeama_de_lamaieDulceata de afine cu zeama de lamaie din: afine, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg de afine 500 g zahar zeama de la o lamaie   Mod de preparare: Aşezi într-un vas afinele, adaugi zahărul şi zeama de lămâie. Laşi la macerat aproximativ 2-3 ore. Pui la foc şi ţii până când afinele îşi…

Read more »

Jeleu de pepene

Jeleu_de_pepeneJeleu de pepene din: pepene verde, zahar, suc de mere, lamaie, baton de vanilie. Ingrediente: 2 pepen verzi mici (a 500 g ) 550 g zahar 800 ml suc de mere 1 lamaie 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Se taie pulpa de pepene în cubuleţe de 1 cm. Se crestează batonul de…

Read more »

Dulceaţă de dovlecei cu ghimbir

Dulceata_de_dovlecei_cu_ghimbirDulceaţă de dovlecei cu ghimbir din: dovlecei, zahar gelifiant, suc de lamaie, radacina de ghimbir. Ingrediente: 1 kg dovlecei curatati si taiati cuburi 1 kg zahar gelifiant 1:1 sucul de la 1 lamaie 1 bucatica radacina de ghimbir de 3 cm (decojita si taiata felii)   Mod de preparare: Toate ingredientele se paseaza cu mixerul,…

Read more »

Dulceaţă de fructe roşii

Dulceata_de_fructe_rosiiDulceaţă de fructe roşii din: fructe de padure, zahar gelifiant, suc de lamaie. Ingrediente: 750 g fructe de padure (fragute, zmeura, coacaze si afine) 250 g zahar gelifiant (3:1) 3 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Se curăţă fructele de pădure şi se aşază într-o cratiţă mare, cu zahăr gelifiant şi suc de…

Read more »

Reteta zilei: Dulceata de afine

Dulceata_de_afine_15Afinele sunt cunoscute pentru proprietatile lor curative, un medicament natural pentru cei ce le consuma. Daca doriti sa pastrati aroma si savoarea afinelor si dupa ce vara a trecut, atunci nu ezitati sa preparati aceasta delicioasa dulceata de afine.   Ingrediente: 1 kg afine 750 g zahar 1 lamaie 200 ml apa     Mod…

Read more »

 

1 comentariu

  1. Compotul de cirese si nectarine vreau sa-l incerc 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.