Compot delicios de prune rosii

Printeaza

Compot delicios de prune rosii din: prune rosii, zahar, apa, aspirina.

Compot delicios de prune rosii

Ingrediente:

  • prune roşii, tari
  • 1 kg zahăr
  • 1 l apă
  • aspirină

 

Mod de preparare:

Prunele spălate bine le pui în borcane. Separat, pui apa şi zahărul la fiert, până se topeşte zahărul, formându-se ca un sirop. Pui în fiecare borcan câte o aspirină, torni siropul şi înfiletezi capacul.

Pe fundul unei oale pui ziare, aşezi borcanele, torni apă până sus la capac, iar deasupra acoperi cu un şervet de bucătărie ud. Pui la fiert, la foc potrivit.

Când prunele se învârt în borcan înseamnă că sunt gata. Stingi focul, acoperi oala cu o pătură şi laşi aşa până a doua zi.

Pofta buna!


Poate te intereseaza si :

Compot de prune renglote cu cuisoare

Compot de prune brumarii cu mirodenii

Compot de prune brumarii cu mirodenii din: prune, zahar de mesteacan, lamaie, cuisoare, badian, vanilie, scortisoara. Ingrediente: 800 g prune brumării (proaspete sau congelate) 1 lingură zahăr de mesteacăn 1 lămâie 4 cuişoare 4 steluţe de badian 1/2 păstaie de vanilie 1 baton de scorţişoară   Mod de preparare: Luaţi trei fâşii de coajă de pe […]

Compot de prune renglote cu cuisoare

Compot dietetic de prune

Compot dietetic de prune din: prune, apa. Ingrediente: 1 kg prune           Mod de preparare: Fructele se spală, se curăţă de sâmburi, se desfac în jumătăţi şi se aşează cu grijă în borcane de sticlă. Se toarnă deasupra un litru de apă rece, se etanşează borcanul şi se pune la fiert, în […]

Compot de prune cu ringlote

Compot de prune cu ringlote din: prune, ringlote, vin, zahar, lichior. Ingrediente: 500 g prune 500 g ringlote 1 l vin alb 100 g zahăr 300 ml apă 50 ml lichior   Mod de preparare: Se taie în jumătăţi 500 g prune şi 500 g ringlote, li se scot sâmburii şi se aşază în borcane. 1 […]

Compot de prune renglote cu cuisoare

Compot dulce de prune

Compot dulce de prune din: prune, zahar, apa. Ingrediente: 750 g prune 5 linguri zahăr zahăr vanilinat apă       Mod de preparare: Spălăm fructele, le punem în borcane sau în sticle cu gâtul larg, le acoperim cu zahăr. Punem peste zahăr 1 plic de zahăr vanilinat, acoperim cu apă rece şi legăm sticla […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.