Compot delicios de piersici

Printeaza

Compot delicios de piersici din: piersici, zahar, apa, salicilat, rom.

Ingrediente:Compot_delicios_de_piersici

  • 5 kg piersici
  • 1 kg zahăr
  • 5 pahare apă
  • 1 linguriță (5 g) salicilat
  • 100 g rom

 

Mod de preparare:

Alegi fructe tari, pe care le speli și le tai în jumătăți, îndepărtându-le sâmburii. Fierbi zahărul împreună cu apa la foc mediu, cronometrând de la primul clocot.

Pui cantități mici de fructe în siropul rezultat și le scoți după 2-3 clocote. Pe măsură ce scoți fructele, le pui într-un castron mare.

Iei siropul de pe foc și îl amesteci cu romul și salicilatul. Torni lichidul peste fructe și le lași așa timp de 2 ore.

Așezi fructele în borcane, repartizezi siropul și înfiletezi capacele borcanelor. Nu mai este nevoie să sterilizezi borcanele de compot.

Compot delicios de piersici

Compot_delicios_de_piersici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.