Compot de prune cu scortisoara

Printeaza

Compot de prune cu scortisoara din: prune, zahar, apa, cuisoare, scortisoara.

Ingrediente:Compot_de_prune_cu_scortisoara

  • 5 kg prune
  • 1 kg zahăr
  • 3 litri apă
  • 10 g cuişoare
  • 1 baton scorţişoară

 

Mod de preparare:

Se curăţă de codiţe şi se spală prunele. Se pun într-o oală mare zahărul, apa, cuişoarele şi batonul de scorţişoară. Se lasă la foc potrivit şi se amestecă până se formează un sirop. Când începe să clocotească, se adaugă prunele, se amestecă cu o lingură în sirop, ca să treacă toate prin sirop timp de un minut, apoi se scot cu spumiera şi se pun într-o cratiţă.

Prunele se aşază nepresate în borcanele sterilizate în prealabil, lăsând un spaţiu liber de 2-3 cm până la gura acestora. Siropul se lasă să se mai răcească, apoi se toarnă uniform peste ele, până la acelaşi nivel. Borcanele, sterilizate în prealabil, se închid ermetic.

Compot de prune cu scortisoara

Compot_de_prune_cu_scortisoara

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun compotul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.