Compot de pepene rosu cu lamaie

Printeaza

Compot de pepene rosu cu lamaie din: pepene rosu, zhar, apa, lamaie.

Ingreiente:Compot_de_pepene_rosu_cu_lamaie

  • 2 pepeni de aproximativ 4-5 kg
  • 700 g zahar
  • 4 l apa
  • 2 lamai

 

Mod de preparare:

Spre deosebire de celelalte compoturi, acesta din pepene rosu, ca si cel din struguri, fermenteaza foarte repede. De aceea, trebuie sa speli borcanele cu bicarbonat si sa le sterlizezi in prealabil.

Speli pepenii, ii tai in doua jumatati si le scoti miezul. Ulterior indepartezi samburii si tai miezul felii mai mari. Umpli borcanele cu miezul de pepene.

Pui apa la fiert cu zaharul si le tii sa dea in clorot. Amesteci până se topeşte zahărul, apoi torni siropul în borcaie şi-l laşi 10 minu­te.

După aceea, răstorni siropul în cratiţă şi-l nai fierbi 3 minute, apoi îl torni în borcane, adaugi zeama de ta cel; două lămâi, le în­chizi cu capace şi le acoperi cu o pătură.

Compot de pepene rosu cu lamaie

Compot_de_pepene_rosu_cu_lamaie

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    N-am facut niciodata compot de pepene rosu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.