Compot de morcovi

Printeaza

Compot de morcovi din: zahar tos, morcovi, rom, portocala sau lamaie, apa.

Morcovii sunt faimoși pentru conținutul lor ridicat de beta-caroten, care este transformat în organism în vitamina A. Vitamina A este esențială pentru sănătatea vizuală, întreținerea pielii și sistemul imunitar.

 

Ingrediente:Compot de morcovi

  • 150 g zahăr tos
  • 150 g morcovi
  • 2 linguri rom
  • coaja de la o portocală sau lămâie tăiată felii subţiri
  • 2 pahare apă

 

Mod de preparare:

Morcovii, curăţaţi de coajă, se taie în felii subţiri, se pun pe un şervet şi se apasă puţin în mâini, fară a-i strivi, pentru a le scoate zeama.

Se pun într-o cratiţă, se adaugă zahărul, coaja de portocală sau de lămâie, tăiată tot felii subţiri şi apa rece.

Toate acestea se pun pe foc, să fiarbă, până când morcovii devin sticloşi.

Se scot într-o compotieră şi se lasă sa se răcească.

Siropul se mai fierbe în continuare, ca să scadă bine de tot şi să se îngroaşe şi abia apoi se toâmă peste morcovi, împreună cu romul, bine omogenizate amândouă.

Totul se lasă să se răcească şi se serveşte.

 

 

 

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Compot_de_piersici_cu_capsuni

Compot de piersici cu capsuni

Compot de piersici cu capsuni din: piersici, capsuni, zahar. Ingrediente: 2 kg piersici 200 g căpşuni zahăr 3 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli piersicile şi le opăreşti până se crapă coaja. Le descojeşti, îndepărtezi sâmburii şi le tai în jumătate. Pui în fiecare bucată câte o jumătate de căpşună şi aşezi fructele […]

Compot_de_ananas_cu_cirese

Compot de ananas cu cirese

Compot de ananas cu cirese din: ananas, cirese, zahar, menta. Ingrediente: 1 ananas mare 100 g cireşe zahăr frunze de mentă     Mod de preparare: Cureţi ananasul, îl tai felii şi îndepărtezi mijlocul tare. Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le tai bucăţi. Pui fructele, cu câteva frunze de mentă, în borcane de 800 de […]

Compot de mere cu sofran si fistic

Compot de mere cu sofran si fistic

Compot de mere cu sofran si fistic din: mere, sofran, zahar de mesteacan. Ingrediente: 1 kg mere Reinette 1/2 capsulă de şofran 1 lingură zahăr de mesteacăn   Mod de preparare: Curăţaţi merele, scoateţi-le cotorul şi sâmburii, apoi tăiaţi-le cuburi. Puneţi-le într-o cratiţă cu puţină apă şi zahăr pe fund, acoperiţi şi lăsaţi la foc […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.