Compot de mere cretesti
PrinteazaCompot de mere cretesti din: mere, apa, zahar, coaja de lamaie, scortisoara, vin alb.
- 1,5 kg mere creţeşti
- 500 ml apă
- 1 kg zahăr
- 1 linguriţă coajă de lămâie
- 1 bucată scorţişoară
- 2 linguri apă de flori
- 1 litru vin alb licoros
Mod de preparare:
Merele se curăţă de coajă şi sâmburi şi se taie în patru. Se pun la fiert în vin, apă, zahăr, coajă de lămâie şi scorţişoară dacă au fiert, merele se scot binişor, se pun pe un platou.
Zeama rămasă se lasă să fiarbă până se leagă ca un şerbet subţire Se pune apa de flori, se mai amestecă puţin şi se toarnă peste mere .
Se oferă rece vara si aburind de fierbinţi iarna sau invers, cum vreţi.
Pofta buna!