Compot de mere cu vanilie

Printeaza

Compot de mere

Ingrediente:Compot de mere cu vanilie

  • 1 kg mere tari, de toamnă
  • 250 g zahăr
  • 2 ceşti cu apă
  • scorţişoară
  • vanilie

 

Mod de preparare:

Zahărul se pune în apă cu mirodenii, la marginea plitei, să se topească şi să fiarbă. Merele se grijesc se scoate miezul cu sâmburi, se curăţă de coajă şi se taie felii.

Când siropul începe să fiarbă, se pun merele pe foc minuscul, până-şi schimbă faţa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.