Compot de iarna cu fructe si nuci

Printeaza

O reteta de compot de iarna cu stafide, caise uscate, migdale, suc de portocale, rodie, miere si frunze de menta.

Ingrediente:Compot de iarna cu fructe si nuci

  • 140 g curmale uscate, fără sâmbure
  • 140 g caise uscate, înjumătăţite
  • 140 g stafide aurii
  • 100 g migdale dulci
  • 600 ml suc de portocale
  • 1 lingură apă din flori de portocal (opţional)
  • 1 rodie, din care seminţele unei jumătăţi şi sucul celeilalte jumătăţi
  • 2 linguri miere obişnuită
  • 1 mână de frunze de mentă, pentru servit

 

Mod de preparare:

Fructele uscate şi migdalele se pun într-o cratiţă şi se acoperă cu suc de portocale, apă din flori de portocal (dacă folosiţi), suc de rodie şi miere. Se pune cratiţa pe foc mediu şi se lasă 10 minute, până când amestecul se încălzeşte, iar fructele uscate se înmoaie, dar nu se îmbibă total cu lichid.

Se ia cratiţa de pe foc şi se lasă compotul la răcit. Se poate păstra la frigider până la 3 zile. Inainte de servire, se adaugă seminţele de rodie şi frunzele de mentă (dacă folosiţi).

Acest compot are acelaşi gust delicios fie rece, fie la temperatura camerei. Se poate servi cu iaurt, creme fraîche sau frişcă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.