Compot de fructe

Printeaza

Compot de fructe

Ingrediente:Compot de fructe

  • 15 kg fructe (pere, pier­sici, afine, struguri simple sau combinate)
  • 1,5 kg zahăr
  • 3-4 aspirine
  • 1/2 l alcool ali­mentar (votcă)
  • 2 plicuri zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Pui la fiert zahărul cu 7 pahare de apă şi laşi să dea în câteva clocote, cât să obţii un sirop subţire la care adaugi 1 aspirină pisată. Speli perele, piersicile, afinele şi strugurii, le cureţi de codiţe, le laşi să se scurgă şi pui câte 1 kg de fructe de acelaşi fel în sirop, să dea câteva clo­cote.

Apoi le scoţi şi le pui fierbinţi într-un borcan mare de 15 l. Siropul îl laşi să se răcească şi îl torni peste fructe. După 10-15 minute, scurgi siropul, îl fierbi din nou, adaugi 1-2 kg de fructe şi procedezi la fel ca prima oară.

Fierbi astfel pe rând toate fructele şi le pui în borcan. După ce ai fiert şi ultimul kilogram de fructe, torni în borcan alcoolul, presari vanilia şi aspirinele rămase pisate. Acoperi bine borcanul cu celofan şi-l laşi în cămară până la iarnă.

1 comentariu

  1. Sa incerc si eu reteta asta de compot.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.