Coltunasi umpluti cu ciuperci

Printeaza

Coltunasi umpluti cu ciuperci din: faina, sare, ou, lapte batut, ulei, verdeata, ciuperci, ceapa, ulei, verdeata.

Ingrediente aluat:  Coltunasi_umpluti_cu_ciuperci

  • 400 g făină
  • sare
  • 1 ou
  • 100-150 ml lapte bătut
  • ulei pentru prăjit
  • verdeaţă tocată

Ingrediente umplutură:

  • 150 g ciuperci champignon mici
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură ulei
  • 1 ou
  • 1 linguriţă verdeţuri uscate asortate: cimbru, oregano, pătrunjel

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un castron şi se amestecă împreună cu sarea şi un ou; se înglobează treptat laptele bătut. Se amestecă, obţinând un aluat omogen. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie groasă de cca 2 mm şi se lasă să se usuce puţin pe planşetă.

Se curăţă ciupercile şi se toacă. Se toacă şi ceapa şi se căleşte în ulei încins; se adaugă ciupercile şi se presară verdeaţă. Eventual se adaugă puţină apă si se lasă să fiarbă cca 5 min. Se lasă să se răcească umplutura.

Se decupează din aluat 8 sau 12 cerculeţe pe care se aşază compoziţie de ciuperci. Se ung marginile cu ou şi se pliază sub formă de colţunaşi. Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare; când clocoteşte, se reduce focul şi se aşază colţunaşii. După ce urcă la suprafaţa apei, se mai fierb 5 min. şi se scot. Apoi se prăjesc puţin în ulei şi se servesc cu verdeaţă.

Coltunasi umpluti cu ciuperci

Coltunasi_umpluti_cu_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.