Colţunaşi cu spanac

Printeaza

Coltunasi cu spanac din: spanac, unt, lapte, faina de secara, faina, oua, sare, ceapa, usturoi, ulei, urda, parmezan, piper, nucsoara si ceapa verde.

 

Ingrediente:Colţunaşi cu spanac

  • 225 g spanac congelat
  • 150 g unt
  • 100 ml lapte
  • 125 g faina de secara
  • 150 g faina
  • 2 oua
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 200 g urda
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingurita pesmet
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 1/2 legatura ceapa verde

 

Mod de preparare:

Se lasă să se decongeleze spanacul. Se topesc 25 g unt în laptele cald; se adaugă făină, ouă şi 1/2 linguriţă de sare şi se frământă aluatul.

Modelează sub formă de bilă şi se dă la frigider 1 oră. Se toacă ceapa şi usturoiul; se călesc în ulei.

Se stoarce spanacul şi se toacă; se adaugă la ceapă şi se căleşte 2 min. Se înglobează urda, parmezanul şi pesmetul. Se sărează şi se piperează; se lasă să se răcească.

Se împarte aluatul în două: pe planşeta tapetată cu făină se întinde câte o foaie din fiecare porţie de aluat. Pe fiecare foaie se aşază cca 40 de linguriţe de compoziţie de spanac.

Spaţiile dintre ele se ung cu apă, folosind pensula; deasupra se aşază a doua foaie. Se presează spaţiile dintre umpluturi şi se taie pătrate, apoi se presează marginile.

Acestea se introduc în apă cu sare clocotită şi se lasă să se pătrundă 7 minute la foc mic. Se topeşte restul de unt şi se condimentează.

Se taie rondele ceapa verde şi se adaugă. Se scot colţunaşii din apa în care au fiert, se lasă să se scurgă bine şi se aşază în unt; se amestecă şi eventual se presară parmezan.

Colţunaşi cu spanac

Colţunaşi cu spanac

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.