Coltunasi la cuptor cu gem

Printeaza

Coltunasi la cuptor cu gem din: faina, unt, praf de copt, sare, zahar, oua, smantana, gem.

Ingrediente:

  • 600 g făină
  • 6 linguri unt
  • 1 lingură praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri zahăr
  • 3 ouă
  • 4 linguri smântână
  • 200 ml apă
  • gem de caise
  • 1 ou, pentru uns

 

Mod de preparare:

Frămânţi făina cu untul, ouăle bătute, smântână, praful de copt, sarea şi zahărul.

Adaugi apa călduţă puţin câte puţin, până obţii un aluat care nu se mai ţine de degete.

Intinzi aluatul şi decupezi cercuri cu o cană. Pui o lingură de gem de caise şi lipeşti capetele, aşezi colţunaţii în tavă, în care ai pus hârtie de copt, îi ungi cu ou şi-i dai la cuptor până se rumenesc.

 

Coltunasi la cuptor cu gem

Coltunasi_la_cuptor_cu_gem

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Colțunași chinezești

Se opăresc 3 foi de varză chinezească, se scurg, se toacă. Se adaugă 300 g carne de porc semigrasă, tocată, 1 legătură ceapă verde tocată mărunt, 1 cățel usturoi pisat, 2 lingurițe sos de soia light, 1 linguriță vin de orez, sare, piper alb și 1 linguriță ulei de susan. Se amestecă, obținând o pastă […]

retete

Coltunasi cu branza de vaca

Coltunasi cu branza de vaca din: branza de vaca, oua, faina, sare, smantana si unt. Ingredinte: 1/2 kg branza de vaca 3 oua 4 linguri faina sare 1 pahar smantina 2 linguri unt   Mod de preparare Se face o foaie de taitei din faina, 2 oua si sare. Se intinde foaia pe planseta, se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Dobrin Filofteia

    Bună ziua, am făcut colțunași cu gem la cuptor. Mulțumesc pentru reteta ..Sunt grozavi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.