Coltunasi la cuptor cu gem

Printeaza

Coltunasi la cuptor cu gem din: faina, unt, praf de copt, sare, zahar, oua, smantana, gem.

Ingrediente:Coltunasi_la_cuptor_cu_gem

  • 600 g făină
  • 6 linguri unt
  • 1 lingură praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri zahăr
  • 3 ouă
  • 4 linguri smântână
  • 200 ml apă
  • gem de caise
  • 1 ou, pentru uns

 

Mod de preparare:

Frămânţi făina cu untul, ouăle bătute, smântână, praful de copt, sarea şi zahărul. Adaugi apa călduţă puţin câte puţin, până obţii un aluat care nu se mai ţine de degete.

Intinzi aluatul şi decupezi cercuri cu o cană. Pui o lingură de gem de caise şi lipeşti capetele, aşezi colţunaţii în tavă, în care ai pus hârtie de copt, îi ungi cu ou şi-i dai la cuptor până se rumenesc.

Coltunasi la cuptor cu gem

Coltunasi_la_cuptor_cu_gem

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.