Coltunasi cu prune uscate

Printeaza

Coltunasi cu prune uscate din: faina, ou, unt, apa calduta, prune uscate rehidratate, pesmet, zahar si sare.

Ingrediente:Deserturi_delicioase

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingura unt
  • apa calduta
  • 500 g prune uscate rehidratate
  • 200 g pesmet
  • 4 linguri zahar
  • un varf cutit sare

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu oul, untul, sarea şi atâta apă câtă este ne­cesară pentru a obţine un aluat potrivit de tare. întindeţi din aluat o foaie cu grosimea de 2-3 mm. Tăiaţi foaia în pătrate. Pe fiecare pătrat puneţi câte o prună fără sâmbure, în care aţi pus puţin zahăr şi puţin pes­met.

Strângeţi bine marginile aluatului pe lângă prună. Puteţi fierbe colţunaşii sau îi puteţi coace la cuptor în tavă unsă. Presărati-i cu zahăr înainte de servire.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.