Colţunaşi cu peşte

Printeaza

Colţunaşi cu peşte

Colţunaşi cu peşte

Ingrediente:

  • două bucăţi de macrou
  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • două linguri de apă
  • 75 g margarină
  • 3 linguri de cuşcuş
  • 3 linguri de susan
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • mărar
  • salată verde
  • lămâie

Preparare:

lntr-un castron se amestecă margarina cu apa, un vârf de cuţit de sare, două ouă şi făina, până când rezultă un aluat potrivit de tare. Se îmfăşoară aluatul într-o folie alimentară şi se introduce la rece pentru 20 de minute.

Macroul se taie în bucăţi şi se fierbe zece minute în apa în care s-a adăugat o linguriţă de sare. Se scoate din apă, se lasă să se răcească şi se curăţă de oase. Cuşcuşul se înmoaie în apă fierbinte işi se lasă la răcit. Din aluat se întinde o foaie groasă de jumătate de cen­timetru şi se decupează cercuri cu o cană.

Peştele se amestecă bine cu cuşcuş, mărar tocat, sare şi piper. La fiecare cerc se pune pe o margine umplutură şi se acope ră cu cealaltă jumătate. Se presează pe margini cu o furculiţă, se ung cu un ou bătut şi se presară susan.

Se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Se introduce tava în cuptorul încins. Se coc timp de 15-20 de minute la foc mediu. Se servesc alături de salată verde şi felii de lămâie.

Colţunaşi cu peşte

Colţunaşi cu peşte.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.