Coltunasi cu gutui si miere

Printeaza

Coltunasi cu gutui si miere din: gutui, zahar, faina, unt, oua, zeama de lamaie, anason, vanilie, sare.
Coltunasi cu gutui si miere

 

Ingrediente:

  • 1,5 kg gutui
  • 500 g zahar
  • 350 g faina cernuta
  • 200 g unt moale
  • 2 oua
  • zeama de la o lamaie
  • 1 varf de cutit anason
  • 1 varf de cutit vanilie (baton ras)
  • 4 linguri miere lichida
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneti faina impreuna cu un varf de cutit de sare pe planseta, faceti o gropita la mijloc, spargeti un ou si adaugati untul taiat bucatele.

Framantati un aluat, adaugand, daca este nevoie, si putina apa, si lasati-l sa se odihneasca.

Intindeti aluatul pe planseta infainata, rasfirati deasupra untul ramas taiat bucatele, rulati aluatul facand un sul foarte bine strans, inveliti-l intr-un servet de bucatarie si tineti-l 30 de minute la rece.

Curatati gutuile, taiati-le in patru si indepartati semintele si partea lemnoasa. Puneti-le intr-o cratita, acoperiti-le cu apa, adaugati zeama de lamaie si anasonul si lasati-le sa fiarba o jumatate de ora, din momentul cand apa incepe sa clocoteasca.

Varsati jumatate din apa in care au fiert, puneti-le din nou pe foc, fierbeti-le inca 30 de minute, pana ce incep sa se ingroase, si lasati-le sa se raceasca.

Incingeti cuptorul la 200C. Intindeti aluatul si taiati din el cercuri cu ajutorul unui pahar cu gura mare sau cu un bol.

Puneti pe fiecare jumatate de cerc cate-o lingura de umplutura de gutui si pliati aluatul in doua, lipind bine marginile prin apasare.

Asezati coltunasii pe o tava infainata, ungeti-i cu un galbenus batut si coaceti-i 25 de minute in cuptorul incins.

Inainte de a-i servi calduti ungeti-i cu miere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.