Colţunaşi cu carne de iepure in sos de praz

Printeaza

O reteta delicioasa de coltunasi cu carne de iepure in sos de praz din: faina alba, ulei de masline extravirgin, oua, sare, pulpa de iepure, ulei de masline extravirgin, legume, bobite de ienupar, ricotta, sare, piper, praz, cartofi, vin, ceapa, amidon de cartofi si cimbru.

Ingrediente:Colţunaşi cu carne de iepure in sos de praz

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 4 ouă
  • 1 praf sare

pentru umplutură:

  • 250 g pulpă de iepure (de câmp)
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 50 g legume tocate (ţelină, mor­covi, ceapă)
  • 5 bobite de ienupăr
  • 50 g ricotta sare şi piper

pentru sosul de praz:

  • 200 g praz
  • 100 g cartofi
  • sare

pentru sosul de vin roşu:

  • 750 ml vin
  • 100 g ceapă
  • 2 linguriţe amidon de cartofi
  • cimbru
  • sare

pentru asezonare:

  • 4 linguri parmezan ras
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Dezosează pulpa de iepure şi taie carnea bucăţi. Curăţă legumele şi taie-le bucăţele. Căleşte-le câteva minute în puţin  Adaugă carnea de iepure şi bobiţele de ienupăr mărunţite cu cuţitul. Căleşte încă putin, apoi acoperă cu apă. Fierbe circa o jumătate de oră. Toacă mărunt bucăţile de carne fiartă şi adaugă ricotta. Amestecă bine şi pune sare şi piper, după gust.

Prepară sosul de praz: curăţă cartofii şi prazul şi taie-le bucăţi mici. Pune-le să fiarbă în apă clocotită cu sare. Pasează-le cu un mixer, apoi trece-le prin sită pentru a obţine un sos foarte fin şi fluid. Pentru obţinerea sosului de vin roşu, fierbe toate ingredientele, cu excepţia ami­donului. Când amestecul a scăzut la circa 200 g, ia vasul de pe foc şi adaugă amidonul desfăcut în foarte puţină apă rece.

Amestecă până când sosul se leagă şi pune sare.  Din ingredientele indicate pentru aluat frământă o cocă, apoi întinde o foaie foarte subţire. Decupează discuri cu diametrul de 5 cm şi tot atâtea cu diametrul de 4 cm. Pune pe discurile de 5 cm câte o linguriţă cu vârf din umplutura de carne de iepure, apoi aşa- ză deasupra fiecăruia câte un disc de 4 cm.

Presează ca să se lipească bine, apoi pliază-le în sus, unind marginile opuse tot prin presare, în aşa fel încât să formezi colţunaşii. Pune colţunaşii în apă clocotită cu un praf de sare şi lasă-i să fiarbă până când se ridică deasupra, apoi scoate-i cu o paletă. Aşază-i pe o farfurie şi asezonează-i cu ulei şi parmezan ras.

Toarnă pe fiecare farfurie sos de praz şi aranjează deasupra câte 6 colţunaşi la fiecare porţie individuală. Toarnă peste colţunaşi sosul de vin şi serveşte.

Colţunaşi cu carne de iepure în sos de praz

Colţunaşi cu carne de iepure in sos de praz

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.