Coliva cu lamaie si esenta de rom

Printeaza

Coliva cu lamaie si esenta de rom din: arpacaş, apa, zahar, nuca, lamaie, zahar vanilat, sare, esenta de rom, biscuiti simpli, zahăr pudră.

Coliva cu lamaie si esenta de rom

Ingrediente:

  • 1 kg arpacaş
  • 3,5 l apă
  • 1 kg zahăr
  • V2 kg nucă (sau mai mult)
  • 1 lămâie
  • zahăr vanilat
  • sare
  • esenţă de rom
  • câţiva biscuiţi simpli
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Arpacaşul îl alegi să nu albă impurităţi, îl speli în 9 ape, după care îl pui la fiert cu 3,51 apă.

Laşi să fiarbă până se desface (înfloreşte), iei vasul de pe foc şi îl acoperi bine, lăsând arpacaşul aşa timp de 1 oră. Pui din nou oala pe foc şi fierbi până se face ca o mămăligă.

Iei vasul de pe foc, pui arpacaşul în alt vas şi-l laşi să se răcească. în acest vas (un lighenaş mai mic) frămânţi, adăugând za­hărul, nuca tăiată fideluţă, vanilia, coaja rasă de lă­mâie şi sare după gust.

Amesteci totul bine şi aşezi apoi coliva în farfurii sau boluri. Dai prin maşina de tocat câţiva biscuiţi simpli, după care îi cerni printr- o sită deasupra colivei.

Presari apoi zahărul pudră, formând o cruce şi poţi orna cu jumătăţi de miez de nucă, ciocolată sau bomboane colorate.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.