Coliva cu arpacas

Printeaza

Coliva cu arpacas din: arpacas, nuca, zahar, lamaie, esenta de rom, cocos.

Ingrediente:Coliva cu arpacas

  • 2 kg arpacaş
  • 2/2 kg nucă
  • 2/2 kg zahăr
  • coajă de lămâie
  • esenţă de rom
  • nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Arpacaşul se spală în 4-5 ape călduţe, apoi se pune la fiert în 3 l de apă. Se fierbe la foc mic, fără să se mestece, până înfloreşte bine bobul şi apa este absorbită.

Se adaugă zahărul, se mai lasă să fiarbă încă 15, minute. Se lasă la răcit 5-6 ore. Se adaugă nuca pisată şi mirodeniile, mestecându-se uşor, să nu se afărâme boabele.

Se aşază pe platou şi se presară cu zahăr pu­dră sau nucă de cocos. Deasupra se face o cruce din cacao, scorţişoară sau bomboane mărunte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.