Colaci secuiesti

Printeaza

Colaci secuiesti din: faina, coaja de lamaie, oua, zahar vanilat, zahar, margarina, sare, drojdie, lapte.

Ingrediente:Colaci secuiesti

  • 1 kg faina
  • coaja de la o lamaie
  • 2 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zahar
  • putina margarina
  • sare
  • 250 g drojdie proaspata
  • 1/2 l lapte

 

Mod de preparare:

Pui drojdia in 200 ml lapte caldut.

Amesteci faina cu oualele, cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si sarea, adaugand si putin lapte pana obtii un aluat mai moale, apoi lasi sa se mareasca aluatul la caldura.

Formezi mai multe portiuni din aluat, acestea avand grosimea unui deget, iei batul special pentru Kurtos kalacs (sau cocean de porumb), il ungi cu ulei si infasori aluatul pe acesta.

Lasi o distanta de circa 1 cm intre randuri.

Urmezi apoi actiunea de invartire pana cand dispare distanta initiala lasata printre dungi. Ungi aluatul cu ulei si il presari cu zahar.

Atentie! O parte sa nu o tavalesti prin zahar, deoarece cand il pui in tava si apoi in cuptor la copt, zaharul se va arde. Mai poti tavali colacul si prin nuca sau nuca de cocos, amestecata cu zahar.

Dupa ce ai tavalit colacii prin compozitia aleasa il asezi in tava unsa cu ulei si ii dai la cuptor.

Cand sunt copti, scoti colacii, iar daca preferi ii poti unge deasupra cu cu spuma obtinuta din albus de ou si zahar pudra.

Mai lasi colacii la cuptor inca 1-2 minute.

Dupa ce scoti colacii, extragi betele si asezi colacii pe un prosop.

Acoperi apoi cu un alt prosop, mai pui deasupra o bucata de nailon si iar un prosop, lasandu-i asa pana se racesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.