Colacei

Printeaza

Colacei din: oua, galbenusuri, zahar, unt, zahar vanilat cu sofran, lapte, drojdie, seminte de mac, ulei, faina, sare.

Ingrediente:Colacei

  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 2 plicuri de zahar vanilat cu sofran
  • 450 ml lapte
  • 40 g drojdie
  • 30 g seminte de mac
  • ulei
  • 1 kg faina
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare:

Cerni faina intr-un lighenas, faci o gaura la mijloc in care pui drojdia frecata cu 1 lingura de zahar, adaugi putin lapte, presari deasupra o lingura de faina si lasi maiaua la dospit. Freci galbenusurile si 2 oua intregi cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, apoi le adaugi peste maiaua crescuta, impreuna cu laptele caldut si incepi framantatul.

Framanti aluatul adaugand cate putin unt moale. Lasi aluatul la crescut, apoi rupi bucati de marimea unui mar si faci 2 suluri pe care le impletesti, apoi le unesti capetele. Pui colaceii in tava unsa si tapetata, ii ungi cu ou batut si ii presari cu mac.

Dai colaceii la cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor, timp de aproximativ 25 de minute. Ii ungi cu ulei cat sunt calzi, pentru a ramane moi si ii acoperi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.