Colacei dulci cu stafide si branza de vaci

Printeaza

Colacei dulci cu stafide si branza de vaci din: scortisoara, lapte, faina, drojdie, sare, zahar, galbenus, rom, stafide, branza de vaci.

Ingrediente:Colacei_dulci_cu_stafide_si_branza_de_vaci

  • 2 lingurite scortisoara
  • 250 ml lapte caldut
  • 500 g faina
  • drojdie cat o masline
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 galbenus, pentru uns

pentru umplutura:

  • 50 ml rom
  • 100 g stafide
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri zahar

 

Mod de preparare:

Laşi stafidele să se înmoaie în rom. Pui scorţişoara în lapte şi laşi 5-10 minute. Separat, amesteci făina, droj­dia, sarea şi zahărul şi faci o gaură în mijloc. Torni untul topit în laptele cu scorţişoa­ră şi apoi toată compoziţia în făină.

Amesteci ingredientele până obţii un aluat omogen, pe care îl frămânţi 10 minute, îl acoperi cu un prosop şi-l laşi să crească două ore. Amesteci brânza de vaci cu zahărul şi cu stafidele. Păs­trezi câteva pentru a presă­ra deasupra.

Impărţi aluatul în 12 părţi egale. Le întinzi, le pui 1 lingură de umplutu­ră, le rulezi, le dai forma lite­rei „S” şi le ungi cu gălbenuş. Pui câteva stafide în centrul fi­ecărei bucle. Aşezi colăceii în tava acoperită cu hârtie de copt şi laşi la cuptor 15 minu­te.

Colacei dulci cu stafide si branza de vaci

Colacei_dulci_cu_stafide_si_branza_de_vaci

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Primesti si comenzi? Ca vreau si eu niste colacei din astia 🙂

  2. Buni mai sunt!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.