Colac cu vanilie si rozmarin

Printeaza

Colac cu vanilie si rozmarin: lapte, drojdie, zahar, faina, migdale, vanilie, rozmarin, unt, oua, sare, zahar vanilat, ace de rozmarin, lamaie.

Ingrediente aluat: Cozonac_cu_vanilie_si_rozmarin.png

  • 175 ml lapte călduţ
  • 1 drojdie uscată
  • 80 g za­hăr
  • 400 g făină
  • 100 g migdale tocate
  • 2 beţe de va­nilie
  • 2 crenguţe de rozmarin proaspăt
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă sare

In plus:

  • 1 gălbenuş de ou
  • 2 linguri lapte

Ingrediente decor:

  • 100 g zahăr vanilat
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • câteva ace de rozmarin
  • 1 lingură zahăr

Mod de preparare:

Beţele de vanilie se taie pe lung, se scoate mie­zul şi se fierb împreună cu laptele, cca 5 minute.

Se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se scot beţele de vanilie şi rozmarinul.

Droj­dia se amestecă cu laptele şi 1 lingură de zahăr şi se lasă 15 minute la dospit. Se încorporează şi faina şi se frământă un aluat.

Aluatul se împarte în două bucăţi si se întind 2 batoane de cocă de cca 50 cm lungime, care se îm­pletesc într-o cunună.

Se lasă 20 de minute deoparte.

Gălbenuşul se amestecă cu laptele şi se unge cola­cul, care se pune apoi în cuptor, la 200° C, 30-45 de minute, până când capătă o culoare aurie.

Colac cu vanilie si rozmarin

Cozonac_cu_vanilie_si_rozmarin.png

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.