Cod cu sos de mustar

Printeaza

O reteta de cos cu sos de mustar din: fileuri de cod, morcovi, usturoi, unt, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boabe de mustar zdrobite, iaurt, mustar Dijon, smantana, ou si arpagic.

Ingrediente:Cod cu sos de mustar

  • 2 fileuri mari de cod
  • 300 g morcovi
  • 1 catel de usturoi
  • 50 g unt
  • 3-4 fire de patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

pentru sosul de mustar:

  • 1-1/2 linguri boabe mustar zdrobite (nu macinat)
  • 1-1/2 linguri mustar de Dijon
  • 3 linguri iaurt gras
  • 1 lingurita smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri arpagic tocat

 

Mod de preparare:

Condimentezi fileurile cu sare şi piper pe ambele părţi şi le freci cu usturoi pisat. Le laşi 10 minute să se aromeze. Cureti morcovii şi îi pui la Fiert în apă cu un praf de sare. Ii Fierbi pe jumătate, îi laşi să se răcorească, după care îi tai rondele.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt aşezi rondelele de morcovi, stropeşti cu două linguri de ulei, torni supa, pui fileurile deasupra, acoperi cu folie şi introduci în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.

Amesteci ingredientele pentru sos şi freci energic, ca la maioneză. Scoţi folia, torni sosul peste peşte şi mai introduci la cuptor pentru 10 minute. Laşi să se răcorească şi îl serveşti presărat cu pătrunjel verde.

Cod cu sos de mustar

Cod cu sos de mustar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.