Cod în sos miso cu castraveţi şi salată de ceapă verde

Printeaza

O reteta delicioasa din cod in sos miso cu castraveti si salata de ceapa verde din: pasta alba miso, sos de soia, otet de orez, fileuri de cod, ceapa verde, germeni de fasole, ridichi, ardei iute, suc de limes, limes si ulei de susan

Ingrediente:Cod în sos miso cu castraveţi şi salată de ceapă verde

  • 2 linguri de pasta alba miso
  • 1 lingurita sos de soia
  • 4 linguri otet de orez
  • 2 fileuri de cod (aproximativ 125 g)
  • 1 legatura de ceapa verde, feliata in diagonal
  • 1/2 castravete, curatat alternativ
  • 140 g germeni de fasole
  • 100 g ridichi, feliate
  • 1 ardei iute, tocat
  • sucul de la 2 limes
  • 1 limes, taiat in sferturi
  • 1 lingurita ulei de susan

 

Mod de preparare:

Se amestecă pasta miso, sosul de soia şi jumătate din cantitatea de oţet. Se acoperă peştele cu această marinadă şi se lasă cel puţin 15 minute, preferabil peste noapte.

Se amestecă ceapa verde, castravetele, germenii de fasole şi ridichile. Se prepară dressingul din ardei iute, suc de lime şi restul de oţet. Se toarnă peste salată şi se lasă deoparte.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte peştele câte 3-4 minute, pe fiecare parte. Se dă deoparte şi se pune pe o farfurie. Se toarnă marinada în tigaie şi se fierbe la foc iute până scade la jumătate.

Se toarnă peste peşte şi se serveşte cu salată.

Cod în sos miso cu castraveţi şi salată de ceapă verde

Cod în sos miso cu castraveţi şi salată de ceapă verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.