Cod sărat umplut

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de cod sarat umplut din: file de cod, cartofi, ardei gras, lapte, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Cod sărat umplut

  • 1 file de cod sărat (circa 500 g)
  • 2 cartofi mai mari
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 linguri lapte
  • 4 frunze de busuioc
  • sare şi piper

pentru decor:

  • 8 ardei iuţi frunze de busuioc

Mod de preparare:

Frige pe grătar ardeiul curăţat de seminţe, pune-1 într-o pungă de plastic ca să transpire, apoi curăţă-i pieliţa. Intre timp, fierbe cartofii (cu coajă), în apă cu un praf de sare. Incearcă-i înfigând o scobitoare în ei. Când scobi toarea pătrunde uşor, înseamnă că interiorul este moale şi sunt gata.

Curăţă cartofii de coajă şi pasează-i. Incorporează laptele şi pune piureul pe foc, aromează-1 cu busuiocul tocat mărunt şi adaugă ardeiul tăiat cubuleţe. Condimentează cu sare şi piper, după gust. Lasă-I să se răcească.

Desărează peştele, scoate-i oasele şi taie-1 în 8 drept­unghiuri egale. întinde piureul pe 4 bucăţi şi acoperă cu celelalte bucăţi de peşte. Frige-le câte 7 minute pe fiecare parte, puhându-le pe grătarul aşezat la distanţă mai mare faţă de jar. Serveşte imediat, decorat cu ardei iuţi şi frunze de busuioc.

Cod sărat umplut

Cod sărat umplut

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.