Cod în pergament

Printeaza

O reteta de cod in pergament din: fileuri de cod, morcov, fenicul, rosii, marar, ulei de masline, masline, seminte de coriandru, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de cod (circa 200g/bucata)
  • 1 morcov
  • 1 radacina fenicul
  • 4 rosii
  • 1 legatura marar
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 g masline
  • 1 lingura seminte de coriandru macinate
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi morcovul şi feniculul, spălati-le şi tăiaţi-le în bastonaşe. Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă şi tăiaţi-le în felii. Curăţaţi fileurile de cod de eventualele oscioare rămase de la filetare, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi presăraţi-le cu sare şi piper.

Amestecaţi într-un castronel uleiul de măsline cu coriandrul măcinat, coaja de la lămâie, dată pe răzătoarea mică, şi zeama stoarsă a acesteia, mărarul tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Tăiaţi din rola de hârtie pergament 4 bucăţi cu laturile egale cu lăţimea rolei.

Puneţi pe fiecare pătrat de pergament câte un fileu de peşte, câteva bastonaşe de fenel şi morcov, o roşie tăiată în feliuţe câteva măsline tocate şi 1 -2 linguri din amestecul de ulei, mărar şi mirodenii.

Ridicaţi cele 4 colţuri ale foii de hârtie şi legaţi-le cu aţă alimentară, astfel încât să obţineţi o punguţă ce cuprinde toate ingredientele. Puneţi punguţele astfel pregătite într-o tavă de cuptor şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi la foc potrivit circa 30 de minute.

Cod în pergament

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.