Cod cu patrunjel

Printeaza

O reteta de cod cu patrunjel din: ceapa, usturoi, ulei de masline, orez, coaja de lamaie, supa de pui, piper, sare, dovlecei, rosii, fileuri de cod, zeama de lamaie, patrunjel si marar.

Ingrediente:Cod cu patrunjel

  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 8 linguri ulei de masline
  • 200 g orez
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 500 ml supa de pui
  • piper negru proaspat macinat
  • sare
  • 2 dovlecei
  • 3 rosii mari
  • 600 g fileuri de cod
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • cateva fire de marar

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în patru linguri de ulei de măsline. Se adaugă orezul şi coaja de lămâie, se amestecă şi se lasă pe foc câteva minute. Se toarnă supa de pui peste amestec şi se lasă să dea în clocot.

Orezul se asezonează cu sare şi piper şi se lasă pe foc încă zece minute. Se taie în cubuleţe dovleceii (curăţaţi de coajă) şi roşiile şi se pun în tigaie. Se mai lasă pe foc cinci minute. Se spală fileurile de peşte şi se usucă.

Se pun fileurile peste orez şi se mai lasă zece minute pe foc. Uleiul r|mas, sucul de lămâie, puţin piper, sare şi pătrunjelul tăiat se amestecă. Marinata se foloseşte pentru a unge fileurile, la final. Se decorează cu mărar proaspăt.

Cod cu patrunjel

Cod cu patrunjel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.