Cod la tigaie cu patrunjel, capere si unt rumenit

Printeaza

Cod la tigaie cu patrunjel, capere si unt rumenit din: fileuri de cod fără piele şi dezosate, sare, piper, faina, ulei de masline, unt, capere, patrunjel cu frunza lata, lamai.

Cod la tigaie cu patrunjel, capere si unt rumenit

Ingrediente:

  • 4 x 225 g fileuri de cod, fără piele şi dezosate
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • făină
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 85 g unt
  • 1 mână de capere înmuiate în apă
  • 1 mână de pătrunjel cu frunza lată proaspăt
  • 2 lămâi

 

Mod de preparare:

Pentru această reţetă, este important să aveţi o tigaie pe care s-o puteţi încinge bine.

Asezonaţi fileurile de cod pe ambele părţi şi pudraţi uşor cu făină, scuturând excesul.

Turnaţi uleiul de măsline în tigaia fierbinte şi învârtiţi-o puţin, astfel încât fundul să fie complet acoperit.

Puneţi codul în tigaie, lăsaţi-l două minute şi verificaţi apoi cu o furculiţă pe o parte dacă se colorează frumos.

Când are o culoare frumoasă aurie întoarceţi peştele pe partea ceâlaltă şi continuaţi să prăjiţi, dând focul mai mic.

După aproape 3-4 minute, codul ar trebui să fie prăjit atât cât trebuie. Scoateţi peştele din tigaie şi păstraţi-l cald.

Puneţi untul în tigaie şi lăsaţi-l să se topească şi să se coloreze uşor.

Adăugaţi caperele şi pătrunjelul şi, în următoarele 30 de secunde, învârtiţi tigaia până când untul capătă o culoare maronie (nu neagră).

Turnaţi zeama unei lămâi şi luaţi de pe foc; va sfârâi şi va clocoti, învârtiţi tigaia până se amestecă totul bine, apoi turnaţi caperele, pătrunjelul şi untul rumenit peste cod.

Serviţi cu sferturi de lămâie, cartofi fierţi şi o salată verde mare.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

File de cod la tigaie

File de cod la tigaie din: file de cod, sare, piper, faina, ulei de masline, unt, capere, patrunjel, lamai. Poate te intereseaza si: Reteta zilei: File de cod cu cartofi si sparanghel la cuptor Cum se prepara File de cod la cuptor cu sos de lamaie si capere (VIDEO)   Ingrediente: 4 fileuri de cod, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.