Cod la cuptor cu patrunjel, oregano, chili si lamaie verde

Printeaza

Cod la cuptor cu patrunjel, oregano, chili si lamaie verde din: cod, ulei de masline, oregano uscat, patrunjel, ardei iute rosu, sare, piper negru, lamaie verzi.

Cod la cuptor cu patrunjel, oregano, chili si lamaie verde

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de cod de 255-340 g fiecare
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 lingură de oregano uscat
  • 2 mâini de pătrunjel cu frunza lată proaspăt, tocat foarte fin
  • 1 ardei iute roşu proaspăt de mărime medie/mare, curăţat de seminţe şi tocat fin
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 lămâi verzi

Mod de preparare:

Spălaţi bucăţile de cod în apă rece şi uscaţi-le cu un şervet de hârtie. Cu mâna, frecaţi-le cu ulei de măsline, astfel încât să fie unse uşor. Puneţi într-un vas oregano, pătrunjelul şi ardeiul iute şi amestecaţi. Asezonaţi peştele şi adăugaţi amestecul de ierburi.

Incălziţi cuptorul la 225 C. Aşezaţi bucăţile de peşte pe o tavă — vor sfârâi imediat. Adăugaţi jumătăţile de lămâi verzi şi puneţi tava în partea superioară a cuptorului pentru a rumeni peştele numai puţin. Lăsaţi-le 10 minute.

Când sunt gata, serviţi-le împreună cu lămâile verzi coapte, pe care le puteţi stoarce deasupra bucăţilor de cod. Acest fel de mâncare merge foarte bine cu nişte cartofi fierţi, verdeţuri preparate simplu sau o salată .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.