Cod la cuptor cu lămaie si cimbru

Printeaza

Cod la cuptor cu lămaie si cimbru

Cod la cuptor cu lămaie si cimbru

Ingrediente:

  • 4 fileuri de cod a câte circa 180 g
  • 16 cartofi noi
  • 4 fire ceapă verde
  • 400 g roşii
  • 1 rămurică de cimbru
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lămâie
  • 100 ml vin alb sec
  • 200 ml concentrat de pui
  • 2 linguri ulei de măsline D
  • sare
  • piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Spală şi tamponează fileurile cu hârtie absorbantă pentru a fi usca­te. Spală cartofii şi taie-i în două. Taie ceapa verde în segmente de circa 5 cm.

Taie usturoiul în două şi lămâia în felii. Intr-un vas larg, încinge uleiul şi sotează cartofii, ceapa şi usturoiul.

Adaugă roşiile şi stinge cu vinul şi concentratul. Acoperă vasul şi la­ să la foc mic timp de 15 minute. Apoi adaugă lămâia şi cimbrul.

Aşază fileurile deasupra şi presară sare şi piper; dă la cuptorul preîncălzit la semnul 5/180 C timp de 10-12 minute. Serveşte peştele cu legumele în farfurii preîncălzite

Cod la cuptor cu lămâie si cimbru

Cod la cuptor cu lamâie si cimbru.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.