Cod la cuptor cu lămaie si cimbru
PrinteazaCod la cuptor cu lămaie si cimbru
Ingrediente:
- 4 fileuri de cod a câte circa 180 g
- 16 cartofi noi
- 4 fire ceapă verde
- 400 g roşii
- 1 rămurică de cimbru
- 2 căţei de usturoi
- 1 lămâie
- 100 ml vin alb sec
- 200 ml concentrat de pui
- 2 linguri ulei de măsline D
- sare
- piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Spală şi tamponează fileurile cu hârtie absorbantă pentru a fi uscate. Spală cartofii şi taie-i în două. Taie ceapa verde în segmente de circa 5 cm.
Taie usturoiul în două şi lămâia în felii. Intr-un vas larg, încinge uleiul şi sotează cartofii, ceapa şi usturoiul.
Adaugă roşiile şi stinge cu vinul şi concentratul. Acoperă vasul şi la să la foc mic timp de 15 minute. Apoi adaugă lămâia şi cimbrul.
Aşază fileurile deasupra şi presară sare şi piper; dă la cuptorul preîncălzit la semnul 5/180 C timp de 10-12 minute. Serveşte peştele cu legumele în farfurii preîncălzite
Cod la cuptor cu lămâie si cimbru
Pofta buna!