Cod la cuptor cu avocado, creveti, smantana si branza Cheddar

Printeaza

Cod la cuptor cu avocado, creveti, smantana si branza Cheddar din: ulei de măsline extravirgin, sare de mare, piper negru, file de cod, busuioc proaspăt, avocado, creveţi mari curăţaţi, smântână dulce, brânză Cheddar.

Ingrediente:Cod_la_cuptor_cu_avocado_creveti_smantana_si_branza

  • ulei de măsline extravirgin
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 bucăţi a câte 225 g file de cod, curăţat de piele şi dezosat
  • 1 mână mică de busuioc proaspăt, tocat
  • 1 avocado, curăţat de coajă, fără sâmbure, tăiat în jumătate şi apoi feliat
  • 150 g creveţi mari curăţaţi, cruzi sau prefierţi
  • 140 ml smântână dulce
  • 150 g brânză Cheddar

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 200°C/treapta 7 la cel pe gaz. Ungeţi un vas termorezistent sau o tavă de copt cu puţin ulei de măsline, asezonaţi codul pe ambele părţi şi puneţi-l în vas.

Presăraţi peste fileuri busuioc şi avocado şi adăugaţi deasupra creveţii. Peste toate, turnaţi smântână şi radeţi brânza.

Coaceţi 15-20 de minute la nivelul de sus al cuptorului preîncălzit, până când amestecul devine brun-auriu şi clocoteşte.

Asezonaţi, după gust, cu sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat şi serviţi simplu, cu o salată verde.

Cod la cuptor cu avocado, creveti, smantana si branza Cheddar

Cod_la_cuptor_cu_avocado_creveti_smantana_si_branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.