Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie

Printeaza

O reteta de Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie din: cartofi, fasole verde, masline, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline, fileuri de cod, pancetta si tarhon.

 

  • 300 g de cartofi noi
  • 100 g de fasole verde
  • 1 mana de masline kalamata
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fileuri de cod
  • 4 felii de pancetta sau bacon afumat feliat subtire
  • cateva fire de tahon, doar frunzele

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se aşază cartofii într-o cratiţă cu apă şi se fierb 10-12 minute, până se înmoaie. Se adaugă fasolea în ultimele două-trei minute. Se scurg bine şi se taie cartofii pe jumătate. Se răstoarnă într-o tavă încăpătoare şi se combină cu măslinele, coaja rasă de lămâie şi uleiul. Se asezonează bine.

Se asezonează peştele şi se înfăşoară în pancetta sau bacon. Se aşază peste cartofi. Se dă la cuptor 10-12 minute, până se pătrunde, apoi se adaugă un strop de zeamă de lămâie şi tarhonul.

Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie

Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.