Cod în sos de roşii – usor de preparat

Printeaza

Cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 1 peste maricel (crap, cod)
  • 4 rosii
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 6 linguri cu ulei
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper

 

 

 

Mod de preparare:

Opăreşte roşiile şi decojeşte-le, apoi pasează-le bine. Toacă mărunt usturoiul şi ardeiul iute.

Pune roşiile la călit în două linguri cu ulei împreună cu usturoiul şi ardeiul iute.

Potriveşte de sare şi piper şi lasă pe foc zece minute ca să dea în clocot, între timp, curăţă peştele şi taie-l pe jumătate.

Unge-l cu două linguri cu ulei şi freaca-l usor cu sare si piper macinat, ca sa absoarba aromele.

Pune-l intr-o tava termorezistenta. Toarna peste peste cele doua linguri cu ulei care ti-au mai ramas la ingrediente, apoi sosul cald de rosii cu ardei.

Da la cuptor pentru o jumatate de orez, pana ce scade sosul. Orneaza cu patrunjel uscat.

Serveste cu orez cu bob lung sau cartofi copti.

 

 

Cod în sos de roşii

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Cod negru cu salata

Cod negru cu salata

Cod negru cu salata din: miso, cod, miere, chili, avocado, ridichi, castravete, ghimbir, salata, orez, coriandru, dressing. Ingrediente: 1/4 cană de miso alb sau galben 1 lingura pastă de chili coreeană 1 lingură de miere 2 bucăţi cod negru de Alaska 1 avocado mic, curăţat şi tăiat bucăţi 1/2 cană castravete proaspăt, tăiat 1/4 cană […]

 

Cod cu orez si sofran

Cod cu orez si sofran

Cod cu orez si sofran din: cod, orez, fasole rosie, fasole verde, ardei capia, ceapa, usturoi, sofran, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 trunchiuri de cod 150 g orez 100 g fasole roşie boabe 300 g fasole verde doi ardei capia o ceapă o căpăţănă de usturoi mică câteva fire de […]

 

File de cod cu cartofi taranesti

File de cod cu cartofi taranesti

File de cod cu cartofi taranesti din: file de cod, cartofi, ceapa, ciuperci, usturoi, patrunjel, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb (şalău, cod, merluciu) 300 g cartofi 2-3 cepe 500 g bureţi 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 lămâie 1 ceaşcă cu ulei sare piper   Mod de […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.