Cod cu piure din boabe de soia, busuioc si lamaie

Printeaza

Cod cu piure din boabe de soia, busuioc si lamaie din: rosii, ulei de masline, cod, zeama de lamaie, coaja de lamaie, usturoi, boabe de soia, busuioc, supa de pui.

Ingrediente:Cod cu piure din boabe de soia, busuioc si lamaie

  • 2 legături mici de roşii cherry pe ciorchine
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2x 140g bucăţi de cod fără piele sau alt file de peşte alb
  • coaja unei lămâi, plus zeama a ½ lamaie
  • ½ de pachet de 480g de boabe de soia congelate
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legătură de busuioc, frunzele şi tulpina separate
  • 100 ml supă de pui sau legume

 

Mod de preparare:

 

Se încălzeşte cuptorul la 220°C. Se pun roşiile într-o tavă, se stropesc cu puţin ulei, se asezonează si se coc timp de 5 minute, până când coaja începe să se desprindă.

Se pune peştele în tavă, se acoperă cu aproape toată cantitatea de coajă de lămâie, se asezonează, se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se coace timp de 8-10 minute, până când carnea se desprinde uşor.

Intre timp, se fierb boabele de soia în apă clocotită timp de 3 minute, până se înmoaie. Se scurg, apoi se pun într-un blender împreună cu restul de ulei, usturoiul, tulpinile de busuioc, zeama de lămâie si supa şi se mixează până se obţine un piure gros.

Se asezonează după gust. Se asază roşiile şi piureul pe două farfurii, peste ele se pun fileurile de cod, iar la servire se presară coaja de lămâie rămasă şi frunzele de busuioc.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Pateu de soia boabe I

Pateu din carne de iepure

 

Pateu din carne de iepure din: muschi de iepure, oua, mustar, unt, morcov, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 muşchi de iepure 4 ouă fierte 4 linguri cu muştar 200 g unt 1 morcov mic 1 rădăcină de pătrunjel sare piper măcinat   Mod de preparare: Curăţaţi carnea, spălaţi cu apă călduţă, ştergeţi cu prosop curat, […]

 

Iepure cu zarzavat

Iepure cu sos de citrice

Iepure cu sos de citrice din: carne de iepure, portocale, ceapa, sos de soia, miere, ghimbir, lamaie, ulei de masline sau de susan, usturoi, cimbru, rozmarin, sare. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 2 portocale 1 ceapă 4 linguri cu sos de soia (sau stridii) 1 linguriţă cu miere ghimbir 1 lămâie 4 linguri cu […]

 

Pate de pui cu coniac

Pateu de iepure

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place codul, este mai slab, dar delicios. Nu am facut cod cu piure din boabe de soia, dar merita sa incerc sa fac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.