Cod caramelizat

Printeaza

Cod caramelizat din: cod, miere, unt, supa de peste, seminte de fenicul, cimbru, linte, lamaie, chorizo, avocado, ridichi, ardei, ceapa, ulei, rucola, seminte de dovleac, lime, mango.

Ingrediente:Cod caramelizat

  • 300 g cod negru

Pentru caramelizat:

  • 30 g miere
  • 10 g unt
  • 50 ml supă de peşte
  • 1 g seminţe de fenicul
  • cimbru proaspăt

Pentru linte:

  • 50 g linte neagră
  • 50 g unt
  • 1 lămâie

Pentru salsa de chorizo:

  • 30 g chorizo
  • 1/2 avocado
  • 3 ridichi
  • 1/2 ardei iute
  • 10 g seminţe de dovleac
  • 20 ml ulei de măsline
  • 30 g ceapă verde
  • 10 g rucola
  • 5 g seminţe de susan
  • lime

Pentru sosul de mango:

  • 1/2 mango
  • 10 g miere
  • 50 ml lime
  • 1/4 ardei iute

 

Mod de preparare:

Lasă lintea la înmuiat, apoi fierbe-o cu putină sare, la foc mic, să nu se spargă bobul.

Pune untul la topit până când capătă culoarea maro închis, apoi adaugă zeama de lămâie, sare şi piper. Amestecă apoi cu lintea.

Curăţă mango, taie în bucăţi şi trage la tigaie cu putină miere, suc de lime şi ardei iute.

Pasează cu blenderul, trece prin sită şi potriveşte gustul.

Taie în cubuleţe chorizo şi trage-l la tigaie în suc propriu.

Toacă toate ingredientele pentru salsa, amestecă-le, potriveşte gustul folosind şi uleiul rezultat de la chorizo.

Porţionează peştele, scoate oasele si tamponează cu hârtie.

Pune seminţele de fenicul în tigaia încinsă, apoi ingredientele pentru caramel şi redu-l până ajunge la consistenta unui caramel mai subţire.

Unge peştele cu sosul de caramel, asezonează-l cu sare şi piper.

Pune apoi în tavă la cuptor pentru opt minute.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.