Whiskey Sour Cocktail
PrinteazaO reteta de cocktail Whisky Sour din whisky bourbon, suc proaspat de lamaie, sirop de zahar si cateva picaturi de albus de ou.
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – bourbon whiskey
- Pahar – cupă dublă de cocktail
- Categorie – Whiskey drinks
- Decoraţiune – o cireaşă conservată în alcool
Se serveste seara şi noaptea
Ingrediente:
- 4/10 bourbon whiskey
- 4/10 suc proaspăt de lămâie
- 2/10 sirop de zahăr
- câteva picături de albuş de ou
Strămoş al familiei cocktailurilor Sour, grupare caracterizată prin lichioruri şi distilate amestecate cu lămâie şi cu zahăr, a apărut în Statele Unite la începutul secolului trecut, în ciuda succesului pe care l-a avut, n-a intrat în codificările mondiale IBA decât în 1987, sub numele de Sour.
Reţeta era următoarea 3/10 suc de lămâie. 7/10 bourbon sau canadian whiskey, o linguriţă de zahăr şi. la dorinţă, câteva picături de albuş, totul amestecat energic în shaker şi servit în cupa dublă de cocktail.
Preparare:
Se amestecă energic în shaker, cu gheaţă sfărâmată, toate ingredientele “şi se toarnă în pahar. Se decorează cu cireaşă conservată în alcool. Câteva sfaturi pentru reuşita reţetei mai întâi, gheaţa trebuie să fie abia scoasă din congelator ca să nu se topească prea repede, în ce priveşte albuşul, se găseşte în comerţ un lichid obţinut din el, prezentând un avantaj important folosirea sa în amestec face o spumă groasă şi compactă, fără a schimba gustul compoziţiei.
Varinate:
Există varianta On the rocks care păstrează aceleaşi doze şi acelaşi mod de preparare ca mai sus. dar este servită într-un pahar old fashioned plin cu gheaţă şi se ornează cu o felioară de lămâie şi o cireaşă, devenind astfel, de fapt, un Long drink.
Whiskey Sour Cocktail
Incoming search terms:
- whisky sour reteta
- whiskey sour reteta
+10