Cocktail Sweet Martini

Printeaza

 

Cocktail Sweet Martini

  • Calitate – alcoolic
  • Bază alcoolică – gin
  • Pahar – cupă mică de cocktail
  • Categorie – Vermouth drinks
  • Decoraţiune – o cireaşă roşie

 

Se serveşte înainte mese

 

Ingrediente:

  • 8/10 gin
  • 2/10 vermut roşu

 

Are aceeaşi origine ca Dry Martini, în cataloagele IBA figurează ca strămoş al celor cincizeci de cocktailuri mondiale din 1961. Fiind confirmat, apoi. şi în celelalte codificări care au urmat. Reţetele cu care a fost propus erau, însă. diferite, cea de mai jos este menţionată în a treia codificare.

Preparare:

Se amestecă rapid, cu stirerul, cele două ingrediente, adăugân-du-se cuburi de gheaţă. Se toarnă, filtrat cu strainerul, şi se ornează cu o cireaşă roşie cufundată în lichid.

Variante:

In catalogul IBA din 1961. Sweet Martini avea ca doze 2/3 gin şi 1/3 vermut roşu: în catalogul din 1983. era compus din 5/10 gin şi 5/10 vermut roşu.

Pentru amândouă, modul de preparare era următorul se amestecă rapid cu stirerul cele două ingrediente, adăugându-se cuburi de gheaţă: se toarnă filtrat cu strainerul şi se ornează cu o cireaşă roşie pe fundul paharului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.