Cocktail Sidecar

Printeaza

 

  • Calitate – alcoolic Cocktail Sidecar
  • Bază alcoolică – coniac
  • Pahar – cupă mică de cocktail
  • Categorie – Triple sec drinks
  • Decoraţiune – fără

 

Se serveşte seara şi noaptea

 

Ingrediente:

  • 6/10 coniac
  • 3/10 Cointreau
  • 1/10 suc de lămâie

 

Din unele surse, acest cocktail ar fi apărut în anii ’20 la Chaton Bar din Paris, din imaginaţia unui şofer de sidecar barmanul care l-a realizat, urmând indicaţiile clientului său, i-a dat numele Sidecar în onoarea clientului inventator.

Cocktail Sidecar1

Alţii afirmă, însă, că băutura şi-a făcut apariţia tot la Paris, dar la New York Harry’s Bar, în 1911, după cum amintesc documentele acestui local, în fine, după alte opinii, cocktailul Sidecar a apărut la Paris, în 1911, la New York Harry’s Bar, datorită unui şofer de sidecar.

Cocktail Sidecar2

Preparare:

Se amestecă rapid în shaker, cu gheaţă sfărâmată, cele trei ingrediente şi amestecul se toarnă, filtrat, în cupa mică de cocktail.

Cocktail Sidecar3

Variante:

Catalogul IBA din 1961 a propus dozele sub această formă 2/4 brandy, 1/4 suc de lămâie şi 1/4 de Cointreau. în a doua şi a treia codificare, reţeta va fi exprimată în zecimi de întreg.

Cocktail Sidecar5 Cocktail Sidecar4

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.