Cocktail cu whisky si aroma de nucsoara

Printeaza

Cocktail cu whisky si aroma de nucsoara din: oua, zahar, zahar pudra, smântână, whisky, rom alb, lapte rece, coaja de lamaie, coaja de portocala, nucsoara.

Cocktail Christmas' egg-nog

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 1 l de smântână proaspătă groasă
  • 2 pahare de whisky
  • 1 pahar de rom alb
  • 1/2 l de lapte rece
  • coaja de la 1 lămâie întreagă
  • coaja de la 1 portocală întreagă
  • 1 linguriţă de nucşoară rasă

Mod de preparare:

Spargeţi ouăle separând albuşul de gălbenuş, apoi, fără să le bateţi spumă, frecaţi albuşurile cu zahărul într-un castron.

Separat, într-o salatieră mai mare, fre­caţi gălbenuşurile cu zahărul pudră. Când amestecul devine spumos, încorporaţi uşor albuşurile.

Intr-un bol mare de punci bateţi smântână cu telul până când îşi dublează volumul, păstrându-şi consistenţa untoasă.

Amestecând în continuare, încorporaţi puţin câte puţin în această smântână compoziţia pe bază de ouă şi, tot amestecând, turnaţi mai întâi whisky-ul, foarte încet, apoi romul şi, la sfârşit, laptele.

Tăiaţi coaja de lămâie şi cea de portocală în romburi şi formaţi în ele o stea, în centrul bolului. Presăraţi cu nucşoară şi puneţi la frigider cel puţin 2 ore, sau, mai bine, o zi întreagă.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.