Cocktail Bloody Mary

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de Cocktail Bloody Mary din: sos worcester, vodca, suc de rosii, suc de lamaie, sare, piper si tabasco.Cocktail Bloody Mary

 

  • Calitate – slab alcoolizat
  • Bază alcoolică – vodcă
  • Pahar – tumbler mare
  • Categorie – Vodka drinks
  • Decoratiune – o rămurică de leuştean (facultativ)

Se serveste înainte de mese

 

Bloody Mary cocktail5.jpg

Ingrediente:

  • 2 picături de sos Worcester
  • 3/10 vodca neutră frapată
  • 6/10 suc de roşii
  • 1/10 suc de lămâie
  • o picătură de Tabasco
  • sare
  • piper

 

 

Acest cocktail este foarte bun atât ca aperitiv, cât şi ca o completare la un prânz uşor şi luat în grabă sau, la englezi şi la americani, ca un revigorant de dimineaţă după un chef prelungit în ajun.

Numele îi vine de la Mary Tudor, fiica lui Henric al Vlll-lea şi a Ecaterinei de Aragon, regină a Angliei, numită şi Măria cea Sân­geroasă, adică Bloody Mary, pentru persecuţiile feroce împotriva celor care susţineau, după schisma lui Henric al Vlll-lea, reforma în spirit protestant a Bisericii din Anglia.

Desigur, cocktailul n-a fost inventat de regină, ci, în anul 1920, de Ferdinand Petiot, barman din Paris, care lucra la Harry’s Bar din Veneţia, unul dintre barurile cel mai des frecventate de oamenii de afaceri englezi şi americani.

Bloody Mary cocktail3.jpg

Aceştia din urmă au contribuit la succesul mondial al băuturii, răspândind peste tot reţeta şi modul de preparare, în reţetarul IBA, din 1961 : 40 g vodcă de 50°, glasată. 60 g suc de roşii glasat, 2 picături sos Worchester, suc de lămâie, sare şi piper, totul preparat într-un pahar tumbler cu puţină gheaţă, iar compoziţia era amestecată înainte de a fi servită, în a doua codificare, din 1987, se adaugă Tabasco iar dozele sunt exprimate în zecimi, în ultimul reţetar al IBA, apare formula indicată mai sus

Bloody Mary cocktail7.jpg

Mod de preparare:

Se prepară direct în paharul tumbler. cu gheaţă mărunţită. adăugând ingredientele unul după altul.

Dacă trebuie preparate mai multe cocktailuri, se poate folosi un mixing glass.

Bloody Mary cocktail4.jpg

 

VARIANTE

Varianta apărută într-un reţetar din 1955 este destul de curioasă: 1/3 vodcă glasată, 2/3 suc de roşii, 2 picături de Angostura Bitter, sucul de la o jumătate de lămâie, totul preparat într-un tumbler mare, cu puţină gheaţă.

Sub numele de Virgin Mary este dată această variantă, dar fără vodcă.

 

Cocktail Bloody Mary

Bloody Mary cocktail.jpg

 

 

Savurati!

 

 

Incoming search terms:

  • bloody mary reteta
  • cocktail bloody mary reteta
  • reteta bloody mary

3 comentarii

  1. Cel mai bun cocktail

  2. Este unul din cele mai renumite cocktailuri. Dar nu multa lume stie sa prepare cocktail bloody mary, multa lume in prepara in fel si chip si nici macar nu seamana la gust cu un cocktail adevarat

  3. In sfarsit un cocktail cunoscut pentru mine. Adevarul este ca e bun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.