Cocktail Ambrosia

Printeaza

O reteta delicioasa de Ambrosia din: zahar, amidon de porumb, oua, galbenusuri, portocala, esenta de vanilie, nucsoara si alune de padure.

Ingrediente:Cocktail Ambrosia

  • 400 g zahăr
  • 1  lingură amidon de porumb
  • 2   ouă
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 portocală
  • 1-1/2 pahar apă
  • esenţă de vanilie
  • nucşoară

pentru decor:

  • 50 g alune de pădure curăţate

 

Mod de preparare:

Diluează cu 1 pahar şi jumătate de apă, turnând încet şi amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe; pune vasul pe foc şi încălzeşte compoziţia la foc mic, amestecând timp de 3 minute.

Bate ouăle cu gălbenuşurile, puţină esenţă de vanilie şi un praf de nucşoară, diluează cu zeama de portocală strecu­rată, apoi adaugă coaja rasă de portocală.

Toarnă compoziţia în vasul de pe foc şi fierbe-o până când se îngroaşă puţin, amestecând permanent. Toarn-o în pahare de sticlă, lasă să se răcorească, apoi pune-le în frigider.

Prăjeşte alunele într-o tigaie neaderentă, fară grăsime, apoi toacă-le cu cuţitul. Pune câte o grămăjoară de alune tocate în fiecare pahar şi serveşte.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.