Cocktail Ambrosia
PrinteazaO reteta delicioasa de Ambrosia din: zahar, amidon de porumb, oua, galbenusuri, portocala, esenta de vanilie, nucsoara si alune de padure.
- 400 g zahăr
- 1 lingură amidon de porumb
- 2 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 1 portocală
- 1-1/2 pahar apă
- esenţă de vanilie
- nucşoară
pentru decor:
- 50 g alune de pădure curăţate
Mod de preparare:
Diluează cu 1 pahar şi jumătate de apă, turnând încet şi amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe; pune vasul pe foc şi încălzeşte compoziţia la foc mic, amestecând timp de 3 minute.
Bate ouăle cu gălbenuşurile, puţină esenţă de vanilie şi un praf de nucşoară, diluează cu zeama de portocală strecurată, apoi adaugă coaja rasă de portocală.
Toarnă compoziţia în vasul de pe foc şi fierbe-o până când se îngroaşă puţin, amestecând permanent. Toarn-o în pahare de sticlă, lasă să se răcorească, apoi pune-le în frigider.
Prăjeşte alunele într-o tigaie neaderentă, fară grăsime, apoi toacă-le cu cuţitul. Pune câte o grămăjoară de alune tocate în fiecare pahar şi serveşte.